Usein kysytyt kysymykset

Miten myyminen tapahtuu?

Olemme tehneet varainhankinnan helpoksi teille. Käytössänne on muun muassa uusi verkkokauppa jonka saatte käyttöönne kun ryhmänvetäjänne rekisteröityy Meidän tiimiin (tilausten kirjaamisjärjestelmä) ja luo kampanjan ryhmällenne. Sen jälkeen myyjät lisäävät itsensä myyjiksi ryhmänvetäjältä saatujen koodien avulla. Löydätte järjestelmästä oman verkkokaupan valitsemallenne tuotekategoriallenne (Sweet Dreams herkut, All Stars myyntikuvasto ja hamam pyyhkeet). Myyjät voivat jakaa kauppansa linkkiä esim. somessa ja asiakkaat klikkailevat haluamansa tuotteet. Kun asiakas lähettää tilauksen se siirtyy suoraan myyjän Meidän tiimin sivulle. Näiden tuotteiden toimitus tapahtuu yhteistoimituksena ryhmän myyntiajan päätyttyä. Tuotteet ostaja maksaa myyjälle esim. suoraan tilille/mobilepaylla saadessaan tilaamansa tuotteet.

Suoramyynti metrilakuilla on helpoin ja nopein keino kartuttaa ryhmän kassaa. Voitte tilata haluamanne määrän erilaisia metrilakupusseja (huom laatikossa 50 pussia). Ostajat saavat lakupussin saman tien itselleen ilman että hänen pitää odottaa useita viikkoja kuten ennakkoon myytäessä. Laitamme tilauksen mukaan ilmaiseksi isoja muovikasseja joihin voitte jakaa lakupussit jokaiselle myyjälle. Myyjä vie kassin kotiinsa ja lähtee parhaaksi katsomanaan aikana myymään pusseja esim. naapurustoon. Myös vanhemmat voivat viedä metrilakupusseja työpaikalleen myytäväksi jolloin ostaja saa pussin heti itselleen.


Back to Index

Voitteko lähettää meille myyntikuvastoja?

Kevään osalta paperikuvastojen lähettäminen on päättynyt. Uudet kuvastot ilmestyvät elokuun aikana.

Mikäli ette pysty tulostamaan kuvastoja itse koulussa, seuran toimistolla tai vanhemman työpaikalla lähetämme teille tarvitsemanne määrän kuvastoja. Kuvastot ja niiden lähetys ovat teille ilmaisia.

Muistattehan että myynti onnistuu myös ilman kuvastoja kun ryhmänvetäjänne rekisteröityy Meidän Tiimiin ja luo kampanjan valitsemastanne tuotekategoriasta. Sen jälkeen kun ryhmän myyjät ovat lisänneet itsensä myyjiksi kampanjaanne on jokaisen myyjän käytössä oma verkkokauppa.


Back to Index

Mitä tarkoittaa olla ryhmänvetäjä?

Ryhmänvetäjä on tilauksen vastuuhenkilö ja yhteyshenkilönne meidän suuntaan silloin kun teillä on kysyttävää myyntiä tai tuotteita koskien.

Ryhmänvetäjä tilaa myyntikaavakkeet ryhmällenne ja rekisteröityy Meidän Timiin mikäli haluatte hyödyntää sitä tilausten kirjaamisessa.

Ryhmänvetäjä on yhteyshenkilö myös ryhmän jäsenien välisessä viestinnässä, muistuttaa myyntiajankohdan päättymisestä, maksujen suorituksessa ryhmän tilille jne. Hän lähettää tilauksen meille joko nopeasti ja näppärästi Meidän Tiimin kautta tai perinteisesti keräämällä myyntikaavakkeet ja laskemalla niistä myynnit. Tämän perusteella hän tekee tilauksen tukkukaupastamme.

Tuotteet toimitetaan esim. suoraan koululle, ryhmänvetäjän kotiin tai lähimmästä postista noudettavaksi ellei muusta ole sovittu. Hänen kotonaan on hyvä olla joku paikalla vastaanottamassa laatikot jotka posti jakaa päiväsaikaan. Mielellään ok-talo tai rivitalo. Laatikot ovat usein noin 30 kg painoisia.

Emme pakkaa tuotteita myyjäkohtaisesti koska tuotteet ovat niin erikokoisia ja – mallisia että lähetettävien laatikoiden määrä tuplaantuisi mutta saatte meiltä ilmaiseksi muovikassit ja niihin kiinnitettävät tarrat kassien myyjäkohtaiseen nimeämiseen. Ryhmänvetäjä saa myös myyntiin perustuvan palkkion vaivannäöstään.

Lähetämme laskun vastuuhenkilön sähköpostiin tuotteiden toimituksen jälkeen. Hän huolehtii sen maksusta tai välittää laskun ryhmän rahastonhoitajalle.


Back to Index

Missä herkkunne valmistetaan?

Metrilakut ja mustat lakut valmistetaan Porvoossa. Salmiakit valmistaa Namitupa Ilmajoelta.

Lahden toiselta puolelta tulevat ruotsalaisen Kolafabrikenin toffeet ja fudget. Ne ovat omassa kotimaassaan todella suosittuja. Yksinoikeudella myymme näitä sekoituksia Suomessa.

Ruotsissa valmistetaan myös suklaiset lakukuulat ja suklaiset mantelikuulat sekä svenskjävlar salmiakit.


Back to Index

Voimmeko tilata kaikkia tuotteita ilman ennakkomyyntiä?

Mikäli haluatte aloittaa suoran myynnin tuotteet mukananne niin se onnistuu metrilakupussien kanssa.

Muiden tuotteiden myynti tapahtuu ennakkomyynnillä.


Back to Index

Haluamme aloittaa metrilakun suoramyynnin, miten toimimme?

Päättäkää mitä metrilakupusseja haluatte myydä. Valittavat pussit nähtävillä sivullamme Lakritsimixit.
Mikäli aloitatte lakumyynnin suoraan miettikää kuinka monta pussia kukin myyjä suunnilleen haluaa myydä.
10 pussia menee heittämällä kaupaksi per myyjä. Sitä voisi pitää minimimääränä, kertokaa se myyjien määrällä niin saatte osviittaa kuinka paljon lakuja tarvitsette.
Tilatkaa ensin tuo miettimänne määrä ja sen myytyänne voitte tarvittaessa tilata lisää.

Back to Index

Miten saamme kerättyä ennakkotilauksia ja entä kun tuotteet saapuvat?

Tulostakaa kaikille myyjille haluamanne ennakkotilauskaavakkeet. Mikäli ette pysty itse niitä tulostamaan voimme myös lähettää teille tarvitsemanne määrän (max 50 kpl veloituksetta). Pyytäkää josko vanhemmat haluaisivat viedä tilauskaavakkeen työpaikalleen, takaamme että lista täyttyy pikavauhtia! Sen jälkeen sopimallanne tavalla kerätkää ennakkotilauksia (Meidän Tiimin myyjäkohtaiset verkkokaupat, ovelta ovelle myynti, koulun muille oppilaille ja henkilökunnalle myyminen, seuran muiden joukkueiden jäsenille myyminen, unohtamatta sukulaisia, tuttavia ja naapureita. Facebookissa kannattaa myös mainostaa).

Myyntiajaksi suosittelemme kolme viikkoa.

Hyödyntäkää Meidän Tiimi tilausten kirjaamisjärjestelmää jonne kaikki ryhmänne myyjät saavat yhteyshenkilön kautta tunnukset joilla pääsevät lisäämään itsensä myyjiksi. Jokainen voi tallentaa järjestelmään omat myyntinsä ja yhteyshenkilö klikkaa Tee lopputilaus- painiketta sopimanne tilausajan päätyttyä. Jokainen ryhmän myyjä saa Meidän Tiimissä käyttöönsä myös oman verkkokaupan ja linkin siihen. Tätä linkkiä myyjä voi lähettää somen tai sähköpostin kautta mahdollisille ostajille. Ostajan tilaukset verkkokaupan kautta rekisteröityvät suoraan kysyisen myyjän Meidän Tiimiin.

 


Back to Index

Pitääkö meidän tilata samaa metrilakupussia aina vähintään laatikollinen eli 50 pussia?

Ei tarvitse. Voitte tilata juuri sen määrän erilaisia pusseja minkä haluatte myydä.

Toivoisimme että tilausmääränne olisi suunnilleen jaollinen 50:llä jotta voimme toimittaa täysiä laatikoita. Tilauksen tekeminen onnistuu tukkukauppamme kautta.

Pakattuamme pussit laatikoihin kirjoitamme laatikoiden päälle mitä laatua ja kuinka paljon laatikko sisältää.


Back to Index

Kertokaa tuotteiden toimituksesta/ pakkaamisesta

Sweet Dreams ja All Stars:

Tuotteiden toimitus on teille ilmainen. Toimitamme laatikot postin välityksellä Express 14 toimituksella jolloin posti tuo laatikot sinne mihin ne haluatte. Kellon aikaa posti ei ilmoita etukäteen joten olisi hyvä että joku olisi paikalla mikäli toimitus ei ole esim. koululle jossa on aina joku paikalla.

Voitte myös noutaa laatikot itse postin toimipisteestä (huomioikaa että yksi laatikko painaa 25- 32 kg). Toimitus postin noutopisteeseen kestää yleensä päivän kauemmin kuin express- toimitus.
Mikäli näistä kumpikaan ei ole sopiva vaihtoehto ottakaa yhteyttä niin katsotaan muu vaihtoehto toimitukselle.
Hamam-pyyhkeet:
Hamam-pyyhkeiden toimitusmaksu on 8 €/ ltk (yhteen laatikkoon mahtuu noin 50 pyyhettä. 50-120 pyyhkeen toimitus asiamiespostiin, isommat tilaukset kotiinkuljetuksella. Hamam pyyhelaatikot painavat noin 15 kg.
Lisätilaukset:
Mahdolliset lisätilaustuotteet toimitamme 7 € toimitusmaksulla. Nouto postista. Lisätilaus on mahdollista yhden kerran kaksi viikkoa kampanjan päättymisestä.
Emme pakkaa tuotteita myyjäkohtaisesti koska tuotteet ovat niin erikokoisia ja – mallisia että lähetettävien laatikoiden määrä tuplaantuisi mutta saatte meiltä ilmaiseksi muovikassit ja niihin kiinnitettävät tarrat kassien myyjäkohtaiseen nimeämiseen. 

Back to Index

Kuinka pitkään lakut säilyvät?

Pussitamme lakut tuoreina ja tehtaan parasta ennen päivämäärät menevät jopa lähes vuoden päähän. Etikettitarroissamme ilmoitamme parasta ennen päiväyksen.

Pyydämme huomioimaan että osa lakupusseista säilyy paremmin kuin toiset. Parhaiten säilyvät Sweet & Fruity ja minipussit, jotka ei sisällä lainkaan kirpeitä lakuja eikä noitapillejä. Sweet & Sour pusseja sekä All-In -One pusseja emme suosittele säilytettävän kolmea kuukautta kauempaa koska noitapillin sokerikuorrutus hieman sulaa muiden tuoreiden lakujen kanssa suljetussa pussissa (ei vaikuta makuun). Tätä ilmiötä ei ole Salt & Sour pussissa, joka sisältää vain kirpeitä lakuja ja noitapillejä.

Pakkaamme lakut erittäin korkealaatuisiin, elintarvikekäyttöön tarkoitettuihin pusseihin. Kuumasaumaus tekee pusseista ilmatiiviitä jonka ansiosta lakut pysyvät pitkään pehmeinä.

Säilyttäkää lakulaatikot huoneenlämmössä, kesäaikana ehdottomasti auringon valolta ja kuumuudelta suojattuna. Huomioikaa tämä erityisesti mikäli myytte lakupusseja ulkotapahtumissa. Käsitelkää lakupusseja hellin käsin. Myös jäätymiseltä on lakut suojeltava.


Back to Index

Onko makeispussien käsittelyssä jotain huomioitavaa?

Lakut ovat tuoreita ja siksi erittäin pehmeitä. Käsitelkää pusseja hellävaroen. Älkää “heitelkö” mitään makeispusseja kun laitatte ne muovikasseihin jakoa varten. Koulurepussa pussit saattavat kärsiä joten suosittelemme että pakkaatte ne kuljetusta varten muovikasseihin tai vastaaviin. Säilyttäkää makeiset auringolta ja kuumuudelta suojattuna.


Back to Index

Miten toimimme jos jossain tuotteessa on virhe tai toimitetut määrät eivät täsmää?

Laskemme tuotteet pakatessamme useaan kertaan ja valokuvaamme jokaisen tilauksen lähetetyt määrät mahdollisia reklamaatioita varten.

Ohjeistakaa asiakkaitanne tarkistamaan että tuotteet ovat ehjiä heti kun ne ovat teiltä vastaanottaneet. Reklamaatioaika on 7 vrk tavaroiden toimittamisesta. Mikäli tuote on rikkinäinen, pyydämme lähettämään siitä kuvan meille. Lähetämme uuden tuotteen tilalle tai jätämme tuotteen laskuttamatta sopimuksen mukaan.


Back to Index