Usein kysytyt kysymykset

Myynnin toteutus korona-aikana?

Olemme tehneet varainhankinnan helpoksi teille rajoituksista huolimatta. Käytössänne on muun muassa uusi e-kauppa jonka saatte käyttöönne kun ryhmänvetäjänne rekisteröityy Meidän tiimiin (tilausten kirjaamisjärjestelmä) ja luo kampanjan ryhmällenne. Sen jälkeen myyjät lisäävät itsensä myyjiksi ryhmänvetäjän sähköpostiosoitteen ja häneltä saadun pin- koodin avulla. Löydätte järjestelmästä oman e-kaupan valitsemallenne tuotekategoriallenne (Black Sweets lakritsit, Sweet Dreams herkut, All Stars myyntikuvasto ja hamam pyyhkeet). Myyjät voivat jakaa kauppansa linkkiä esim. somessa ja asiakkaat klikkailevat haluamansa tuotteet. Kun asiakas lähettää tilauksen tulee hänelle vielä sähköpostiin varmistus tuotteiden tilaamisesta, linkkiä klikkaamalla tilaus siirtyy suoraan myyjän Meidän tiimin sivulle. Näiden tuotteiden toimitus tapahtuu yhteistoimituksena ryhmän myyntiajan päätyttyä. Tuotteet ostaja maksaa myyjälle esim. suoraan tilille saadessaan tilaamansa tuotteet.

Suoramyynti metrilakuilla on helpoin ja nopein keino kartuttaa ryhmän kassaa. Tämä tarkoittaa sitä että tilaatte suoramyynti kampanjan (neljä eirlaista) ja teille lähetetään valitsemanne määrä metrilakupusseja. Ostajat saavat lakupussin saman tien itselleen ilman että hänen pitää odottaa useita viikkoja kuten ennakkoon myytäessä. Laitamme tilauksen mukaan ilmaiseksi isoja muovikasseja joihin voitte jakaa lakupussit jokaiselle myyjälle. Myyjä vie kassin kotiinsa ja lähtee parhaaksi katsomanaan aikana myymään pusseja esim. naapurustoon. Lisäksi annamme myyjien käyttöön kertakäyttöisiä maskeja hienolla tähtikuvioinnilla! Tämän myyjä laittaa kasvoilleen kun lähtee liikenteeseen. Asiakkaan ovella muistetaan turvaväli kun pussia esitellään ja saadaan maksu asiakkaalta. Kotiin palatessa maski hävitetään ja kädet pestään huolellisesti. Myös vanhemmat voivat viedä metrilakupusseja työpaikalleen myytäväksi jolloin ostaja saa pussin heti itselleen.


Back to Index

Voitteko lähettää meille myyntikuvastoja?

Kyllä vaan, lähetämme teille tarvitsemanne määrän kuvastoja. Kuvastot ja niiden lähetys ovat teille ilmaisia.

Pidätämme kuitenkin oikeuden laskuttaa postikulut ja kuvastojen hinnan (metrilaku, hamam, pehmopaperi, ekopesuaineet a 0,25 s/ kpl, Sweet Dreams ja All Stars a 0,50 s/ kpl) mikäli jostain syystä ette aloitakaan tuotteidemme myyntiä vaikka olemme pyynnöstänne toimittaneet kuvastot. Aikaa tilauksen jättämiseen kuvastojen toimituksesta on 2 kk.

Muistattehan että myynti onnistuu myös ilman kuvastoja kun ryhmänvetäjänne rekisteröityy Meidän Tiimiin ja luo kampanjan valitsemastanne tuotekategoriasta. Sen jälkeen kun ryhmän myyjät ovat lisänneet itsensä myyjiksi kampanjaanne on jokaisen myyjän käytössä oma e-kauppa.


Back to Index

Mitä tarkoittaa olla vastuu/yhteyshenkilö?

Vastuuhenkilö on yhteyshenkilönne meidän suuntaan silloin kun teillä on kysyttävää myyntiä tai tuotteita koskien.

Vastuuhenkilö tilaa myyntikaavakkeet ryhmällenne ja rekisteröityy Meidän Timiin mikäli haluatte hyödyntää sitä tilausten kirjaamisessa.

Vastuuhenkilö on yhteyshenkilö myös ryhmän jäsenien välisessä viestinnässä, muistuttaa myyntiajankohdan päättymisestä, maksujen suorituksessa ryhmän tilille jne. Hän lähettää tilauksen meille joko Meidän Tiimin kautta tai perinteisesti keräämällä myyntikaavakkeet ja laskemalla niistä myynnit. Tämän perusteella hän tekee tilauksen tukkukaupastamme.

Tuotteet toimitetaan vastuuhenkilön kotiin ellei muusta ole sovittu. Hänen kotonaan on hyvä olla joku paikalla vastaanottamassa laatikot. Vastuuhenkilön tehtävä on lajitella tuotteet myyjäkohtaisesti ja huolehtia että jokainen myyjä noutaa omat tuotteensa viivyttelemättä. Tämä on tarkkuutta ja aikaa vaativaa työtä mikäli kyseessä on iso tilaus. Palkitsemme vastuuhenkilön tuotepaketillamme tästä työstä, nämä kampanjaetumme löydät sivuiltamme.

Lähetämme laskun vastuuhenkilön sähköpostiin tuotteiden toimituksen jälkeen. Hän huolehtii sen maksusta tai välittää laskun ryhmän rahastonhoitajalle.


Back to Index

Onko herkkunne kotimaisia?

Kyllä vaan lähes kaikki!

Metrilakut valmistaa Makulaku Porvoosta. Gluteenittomat & vegaaniset täytelakut sekä palalakut valmistetaan myös Porvoossa. Salmikit valmistaa Namitupa Ilmajoelta. Myymällä herkkujamme tuette kotimaisia pienyrittäjiä.

Ulkomailta, mutta vain lahden toiselta puolelta tulevat ruotsalaisen Kolafabrikenin toffeet ja fudget. Ne ovat omassa kotimaassaan todella suosittuja. Yksinoikeudella myymme näitä sekoituksia Suomessa.

Tälläisenä aikana kotimaisuus on monelle asiakkaalle todella tärkeää ja ylpeydellä tarjoamme 80 % kotimaisia makeisia myytäväksenne.


Back to Index

Voimmeko tilata kaikkia tuotteita ilman ennakkomyyntiä?

Mikäli haluatte aloittaa suoran myynnin tuotteet mukananne niin se onnistuu metrilakupussien kanssa.

Myös pehmopaperit ja ekopesuaineet ovat tilattavissa ilman ennakkomyyntiä.


Back to Index

Haluamme aloittaa metrilakumyynnin, miten toimimme?

Päättäkää ensin tilaatteko suoraan tietyn määrän vai hankitteko ennakkotilauksia, joiden perusteella teette tilauksen sopimanne myyntiajan päätyttyä.
Päättäkää myös myyttekö vain yhtä pussia (tällöin valittavissa Sweet & Fruity 10 kpl pussi, Sweet & Sour 10 tai 12 kpl pussit tai 15 kpl All-In-One pussi) vaiko kaikkia metrilakukuvastoomme sisältyviä pusseja mukaan lukien Salt & Sour pussit ja Tutti & Frutti pussit. Metrilaku kuvastossa on yhteensä neljä erilaista metrilakupussia jotka ovat selvyyden vuoksi myös erivärisissä pusseissa:
1. All-In-One, 2. Sweet & Fruity, 3. Salt & Sour ja 4. Tutti & Frutti. Lisäksi kuvastossa on gluteeniton & vegaaninen lakusetti nro.5.
Mikäli aloitatte lakumyynnin suoraan miettikää kuinka monta pussia kukin myyjä suunnilleen haluaa myydä.
10 pussia menee heittämälllä kaupaksi per myyjä. Sitä voisi pitää minimimääränä, kertokaa se myyjien määrällä niin saatte osviittaa kuinka paljon lakuja tarvitsette.
Tilatkaa ensin tuo miettimänne määrä ja sen myytyänne voitte tarvittaessa tilata lisää vaikka laatikollisen kerrallaan.

Back to Index

Miten saamme kerättyä ennakkotilauksia ja entä kun tuotteet saapuvat?

Tulostakaa kaikille myyjille haluamanne ennakkotilauskaavakkeet. Mikäli ette pysty itse niitä tulostamaan voimme myös lähettää teille tarvitsemanne määrän. Pyytäkää josko vanhemmat haluaisivat viedä tilauskaavakkeen työpaikalleen, takaamme että lista täyttyy pikavauhtia! Sen jälkeen sopimallanne tavalla kerätkää ennakkotilauksia (ovelta ovelle myynti koronan tuomia rajoituksia unohtamatta, koulun muille oppilaille ja henkilökunnalle myyminen, seuran muiden joukkueiden jäsenille myyminen, unohtamatta sukulaisia, tuttavia ja naapureita. Facebookissa kannattaa myös mainostaa).

Myyntiajaksi suosittelemme kolme viikkoa.

Kun myyntiaikanne loppuu yhteyshenkilönne kerää myyntikaavakkeenne ja laskee määrät yhteen kuinka monta kutakin pussia/ tuotetta olette myyneet. Tilauksen yhteyshenkilö tekee tukkukauppamme kautta.

Teillä on myös mahdollisuus hyödyntää Meidän Tiimi tilausten kirjaamisjärjestelmää jonne kaikki ryhmänne myyjät saavat yhteyshenkilön kautta tunnukset. Jokainen voi tallentaa sinne omat myyntinsä ja yhteyshenkilö klikkaa Tee lopputilaus- painiketta sopimanne tilausajan päätyttyä. Jokainen ryhmän myyjä saa Meidän Tiimissä käyttöönsä myös oman e-kaupan ja linkin siihen. Tätä linkkiä myyjä voi lähettää somen tai sähköpostin kautta mahdollisille ostajille. Ostajan tilaukset e-kaupan kautta rekisteröityvät suoraan kysyisen myyjän Meidän Tiimiin.

Ennakkotilausten perusteella tehdyt tilaukset ovat usein määriltään sekalaisia silloin kun myydään koko laku/ tuotevalikoimaa. Voittekin tilata juuri sen verran kutakin laatua minkä olette saaneet myytyä, teidän ei siis ennakkoon myytäessä tarvitse huomioida laatikoiden pakkausmääriä/ laatu. Kokoamme laatikot myyntienne perusteella.

Pakkaamme tuotteet laatikoihin joiden päälle merkitsemme mitä laatikko sisältää ja kuinka paljon. Samassa laatikossa saattaa olla kahtakin lakupussilaatua joten pyydämme teitä olemaan tarkkoja kun lajittelette lakut myyjille.


Back to Index

Pitääkö meidän tilata samaa metrilakupussia aina vähintään laatikollinen eli 50 pussia?

Ei tarvitse. Voitte tilata juuri sen määrän erilaisia pusseja minkä haluatte myydä, max 4 erilaista pussia.

Toivoisimme että tilausmääränne olisi suunnilleen jaollinen 50:llä jotta voimme toimittaa täysiä laatikoita. Mikäli haluatte tilata sekoituslaatikoita, tilauksen tekeminen onnistuu tukkukauppamme kautta. Voitte siis tilata esim. 75 x Sweet & Fruity, 25 x Salt & Sour, 30 x Tutti & Frutti, 20 x All- In-One = 3 ltk.

Pakattuamme pussit laatikoihin kirjoitamme laatikoiden päälle mitä laatua ja kuinka paljon laatikko sisältää. Laitamme myös tarrat laatikoihin. On tärkeää kun alatte jakamaan/ tarroittamaan pusseja että oikeat tarrat tulevat oikeisiin pusseihin, tämä on tehtävä aikuisen valvonnassa.

 


Back to Index

Kertokaa tuotteiden toimituksesta/ pakkaamisesta

Toimitus on teille aina ilmainen. Kaikille tuotteillemme.

Toimitamme laatikot postin välityksellä Express 14 toimituksella (paitsi yhden laatikon tilauksissa nouto postista), jolloin posti tuo laatikot sinne mihin ne haluatte. Kellon aikaa posti ei ilmoita etukäteen joten olisi hyvä että joku olisi paikalla mikäli toimitus ei ole esim. koululle jossa on aina joku paikalla.
Voitte myös noutaa laatikot itse postin toimipisteestä (huomioikaa että yksi laatikko painaa 25- 32 kg). Toimitus postin noutopisteeseen kestää päivän kauemmin kuin express- toimitus.
Mikäli näistä kumpikaan ei ole sopiva vaihtoehto ottakaa yhteyttä niin katsotaan muu vaihtoehto toimitukselle.
Mahdolliset lisätilaustuotteet toimitamme yhden kerran ilmaiseksi. Sen jälkeen toimitusmaksu 6,90 €. Nouto postista. Lisätilaus on mahdollista kaksi viikkoa kampanjan päättymisestä.
Tuotteet ovat laatikoissa lajeittain. Laatikoiden päälle on kirjoitettu mitä missäkin on.
Emme pakkaa tuotteita myyjäkohtaisesti koska haluamme pitää ryhmien ansion mahdollisimman suurena, tarkoitushan ryhmillä on tienata. Pakkaaminen myyjäkohtaisesti ei olisi kustannustehokasta koska tuotteet ovat hyvinkin eri kokoisia (vrt. esim jos myynnissä olisi pelkkiä sukkia/ alusvaatteita mitkä ovat vähän tilaa vieviä), tulisi paljon enemmän laatikoita lähetettäväksi.
Eli vastuuhenkilön tehtäväksi jää tuotteiden myyjäkohtainen lajittelu. Laitamme mukaan tarvittavan määrän isoja muovikasseja ilmaiseksi. Vastuuhenkilö saa vaivannäön palkaksi tuotepaketin myynnin suuruudesta riippuen.
Mikäli kuitenkin haluatte tuotteet lähetettävän myyjäkohtaisesti kasseihin lajiteltuna tilausta ei koske kampanjaedut ( makeispussit ja yhteyshenkilön palkkio). Ilmoittakaa tästä tilausta tehdessänne.

Back to Index

Kuinka pitkään lakut säilyvät?

Pussitamme lakut tuoreina ja tehtaan parasta ennen päivämäärät menevät jopa lähes vuoden päähän. Etikettitarroissamme ilmoitamme parasta ennen päiväyksen.

Pyydämme huomioimaan että osa lakupusseista säilyy paremmin kuin toiset. Parhaiten säilyvät Sweet & Fruity ja minipussit, jotka ei sisällä lainkaan kirpeitä lakuja eikä noitapillejä. Sweet & Sour pusseja sekä All-In -One pusseja emme suosittele säilytettävän kolmea kuukautta kauempaa koska noitapillin sokerikuorrutus hieman sulaa muiden tuoreiden lakujen kanssa suljetussa pussissa (ei vaikuta makuun). Tätä ilmiötä ei ole Salt & Sour pussissa, joka sisältää vain kirpeitä lakuja ja noitapillejä.

Pakkaamme lakut erittäin korkealaatuisiin, elintarvikekäyttöön tarkoitettuihin pusseihin. Kuumasaumaus tekee pusseista ilmatiiviitä jonka ansiosta lakut pysyvät pitkään pehmeinä.

Säilyttäkää lakulaatikot huoneenlämmössä, kesäaikana ehdottomasti auringon valolta ja kuumuudelta suojattuna. Huomioikaa tämä erityisesti mikäli myytte lakupusseja ulkotapahtumissa. Käsitelkää lakupusseja hellin käsin. Myös jäätymiseltä on lakut suojeltava.


Back to Index

Onko lakupussien käsittelyssä jotain huomioitavaa?

Lakut ovat tuoreita ja siksi erittäin pehmeitä. Käsitelkää pusseja hellävaroen. Älkää “heitelkö” pusseja kun kiinnitätte etikettitarrat ja laitatte lakupussit muovikasseihin jakoa varten. Koulurepussa pussit saattavat kärsiä joten suosittelemme että pakkaatte ne kuljetusta varten muovikasseihin tai vastaaviin lakupuoli ylöspäin. Säilyttäkää lakut omassa laatikossaan (mikäli ette jaa kaikkia heti) auringolta ja kuumuudelta suojattuna.


Back to Index

Voimmeko tilata pussittamattomia lakuja laatikoittain?

Emme toimita tällä hetkellä lakuja pussittamattomina koronatilanteen vuoksi.

Toimitamme metrilakua pääasiassa valmiiksi pussitettuna. Te säästätte pussittamisen vaivan, pussien hinnan ja saatte lisäksi hienot etikettitarrat. Valmiit pussit ovat näppäriä käsitellä ja takuulla hygieenisiä. Lakut pysyvät pehmeinä pitkään.

Toki vaihtoehtona tarjoamme myös pussittamattomana https://www.greatkids.fi/metrilaku-irtomix/

Isomman määrän tarpeessa toimitamme myös 140 kpl metrilakulaatikoita.


Back to Index

Miten toimimme jos jossain tuotteessa on virhe?

Ohjeistakaa asiakkaitanne tarkistamaan että tuotteet ovat ehjiä heti kun ne ovat teiltä vastaanottaneet. Reklamaatioaika on 7 vrk tavaroiden toimittamisesta. Mikäli tuote on rikkinäinen, pyydämme lähettämään siitä kuvan meille. Lähetämme uuden tuotteen tilalle.


Back to Index