Usein kysytyt kysymykset

Miten tuotteet maksetaan meille, entä teidän lasku?

Meidän Tiimissä ostajat eivät maksa tilauksiaan, siellä he voivat myyjäkohtaisten verkkokauppojen kautta ainoastaan jättää tilauksensa. Toimitus ja maksu ostajalle tapahtuvat ryhmän myyjien avulla. Ostaja voi maksaa tilaamansa tuotteet myyjälle esimerkiksi käteisellä, mobilepaylla tai tilisiirtona. Myyjät näkevät Meidän Tiimissä kukin omat myyntinsä ja osaavat toimittaa ja laskuttaa tuotteet oikein. Ryhmänvetäjä näkee kaikkien myynnit. Myyjät siirtävät yhteiselle tilille oman myyntinsä verran rahaa kun ovat saaneet ostajilta maksut. Ryhmänvetäjä saa tulostettua Meidän Tiimistä myyntikoonnin esim. rahastonhoitajaa varten. Siitä hän pystyy tarkastamaan kunkin myyjän myynnit.

Lähetämme laskun toimituksen jälkeen ryhmänvetäjän sähköpostiin. Laskulla on kaksi viikkoa maksuaikaa tuotteiden vastaanottamisesta.


Back to Index

Miten saisimme kuitin jos myymme yritykselle tuotteita?

Voitte kirjoittaa ryhmänne nimissä kuitin johon kirjaatte ryhmänne nimen, ostajan nimen ja osoitteen, myytävät tuotteet ja niiden myyntihinnat. Arvonlisäerittelyä teidän ei tarvitse tehdä koska varainhankinnassa alv on 0 %.

Esim. tästä löytyy kuitti jota voitte hyödyntää https://www.laskuhari.fi/ilmainen-kuittipohja-2018.pdf


Back to Index

Miten myyminen tapahtuu?

Olemme tehneet varainhankinnan helpoksi teille. Käytössänne on muun muassa uusi verkkokauppa jonka saatte käyttöönne kun ryhmänvetäjänne rekisteröityy Meidän tiimiin (tilausten kirjaamisjärjestelmä) ja luo kampanjan ryhmällenne. Sen jälkeen myyjät lisäävät itsensä myyjiksi ryhmänvetäjältä saatujen koodien avulla. Löydätte järjestelmästä oman verkkokaupan valitsemallenne tuotekategoriallenne (Sweet Dreams herkut, All Stars myyntikuvasto ja hamam pyyhkeet). Myyjät voivat jakaa kauppansa linkkiä esim. somessa ja asiakkaat klikkailevat haluamansa tuotteet. Kun asiakas lähettää tilauksen se siirtyy suoraan myyjän Meidän tiimin sivulle. Näiden tuotteiden toimitus tapahtuu yhteistoimituksena ryhmän myyntiajan päätyttyä. Tuotteet ostaja maksaa myyjälle esim. suoraan tilille/mobilepaylla saadessaan tilaamansa tuotteet.

Suoramyynti metrilakuilla on helpoin ja nopein keino kartuttaa ryhmän kassaa. Voitte tilata haluamanne määrän erilaisia metrilakupusseja (huom laatikossa 50 pussia). Ostajat saavat lakupussin saman tien itselleen ilman että hänen pitää odottaa useita viikkoja kuten ennakkoon myytäessä. Laitamme tilauksen mukaan ilmaiseksi isoja muovikasseja joihin voitte jakaa lakupussit jokaiselle myyjälle. Myyjä vie kassin kotiinsa ja lähtee parhaaksi katsomanaan aikana myymään pusseja esim. naapurustoon. Myös vanhemmat voivat viedä metrilakupusseja työpaikalleen myytäväksi jolloin ostaja saa pussin heti itselleen.


Back to Index

Voitteko lähettää meille myyntikuvastoja?

Myyntikuvastoja on saatavilla Sweet Dreams herkkumyyntiin, hamam-myyntiin ja metrilakumyyntiin. All Stars myynti sen sijaan tapahtuu vain verkossa. Mikäli ette pysty tulostamaan kuvastoja itse koulussa, seuran toimistolla tai vanhemman työpaikalla lähetämme teille tarvitsemanne määrän kuvastoja (1/ myyjäperhe, kierrättäkää kuvastoa viikko isällä, viikko äidillä, viikko lapsella). Kuvastotilauksen voi tehdä Meidän Tiimissä samalla kun luotte myyntikampanjan.

Muistattehan että myynti onnistuu myös ilman kuvastoja kun ryhmänvetäjänne rekisteröityy Meidän Tiimiin ja luo kampanjan valitsemastanne tuotekategoriasta. Sen jälkeen kun ryhmän myyjät ovat lisänneet itsensä myyjiksi kampanjaanne on jokaisen myyjän käytössä oma verkkokauppa.

 


Back to Index

Mitä tarkoittaa olla ryhmänvetäjä?

Ryhmänvetäjä on tilauksen vastuuhenkilö ja yhteyshenkilönne meidän suuntaan silloin kun teillä on kysyttävää myyntiä tai tuotteita koskien.

Ryhmänvetäjä tilaa myyntikaavakkeet ryhmällenne ja rekisteröityy Meidän Timiin mikäli haluatte hyödyntää sitä tilausten kirjaamisessa.

Ryhmänvetäjä on yhteyshenkilö myös ryhmän jäsenien välisessä viestinnässä, muistuttaa myyntiajankohdan päättymisestä, maksujen suorituksessa ryhmän tilille jne. Hän lähettää tilauksen meille joko nopeasti ja näppärästi Meidän Tiimin kautta tai perinteisesti keräämällä myyntikaavakkeet ja laskemalla niistä myynnit. Tämän perusteella hän tekee tilauksen tukkukaupastamme.

Tuotteet toimitetaan esim. suoraan koululle, ryhmänvetäjän kotiin tai lähimmästä postista noudettavaksi ellei muusta ole sovittu. Hänen kotonaan on hyvä olla joku paikalla vastaanottamassa laatikot jotka posti jakaa päiväsaikaan. Mielellään ok-talo tai rivitalo. Laatikot ovat usein noin 30 kg painoisia.

Emme pakkaa tuotteita myyjäkohtaisesti koska tuotteet ovat niin erikokoisia ja – mallisia että lähetettävien laatikoiden määrä tuplaantuisi mutta saatte meiltä ilmaiseksi muovikassit ja niihin kiinnitettävät tarrat kassien myyjäkohtaiseen nimeämiseen. Ryhmänvetäjä saa myös myyntiin perustuvan palkkion vaivannäöstään.

Lähetämme laskun vastuuhenkilön sähköpostiin tuotteiden toimituksen jälkeen. Hän huolehtii sen maksusta tai välittää laskun ryhmän rahastonhoitajalle.


Back to Index

Missä herkkunne valmistetaan?

Suurin osa herkuista on kotimaisia. 90 %.

Metrilakut valmistetaan Makulakun tehtaassa Porvoossa. Salmiakit ja talvikaramellit valmistaa Namitupa Ilmajoelta. Suklaiset lakukuulat ja  salmiakkilakut valmistaa Lakumesta. Pommix makeiset valmistaa Candywell. Sahlmanin toffeet ovat myös kotimaisia.

Lahden toiselta puolelta tulevat ruotsalaisen Kolafabrikenin fudget. Ruotsissa valmistetaan myös svenskjävlar salmiakit.


Back to Index

Voimmeko tilata kaikkia tuotteita ilman ennakkomyyntiä?

Mikäli haluatte aloittaa suoran myynnin tuotteet mukananne niin se onnistuu metrilakupussien kanssa.

Muiden tuotteiden myynti tapahtuu ennakkomyynnillä.


Back to Index

Haluamme aloittaa metrilakun suoramyynnin, miten toimimme?

Päättäkää mitä metrilakupusseja haluatte myydä. Valittavat pussit nähtävillä sivullamme Lakritsimixit.
Mikäli aloitatte lakumyynnin suoraan miettikää kuinka monta pussia kukin myyjä suunnilleen haluaa myydä.
10 pussia menee heittämällä kaupaksi per myyjä. Sitä voisi pitää minimimääränä, kertokaa se myyjien määrällä niin saatte osviittaa kuinka paljon lakuja tarvitsette.
Tilatkaa ensin tuo miettimänne määrä ja sen myytyänne voitte tarvittaessa tilata lisää.

Back to Index

Miten saamme kerättyä ennakkotilauksia ja entä kun tuotteet saapuvat?

Kun ryhmänvetäjä rekisteröityy Meidän Tiimiin ja luo ryhmälle myyntikampanjan saavat kaikki myyjät käyttöönsä oman verkkokaupan. Myynti onnistuu näppärästi verkkokaupoissa mutta perinteisiä paperikuvastojakin on saatavilla herkku- ja hamam- myyntiin (ei All Stars myyntiin). Voitte tulostaa kuvastot itse. Vaihtoehtoisesti ryhmänvetäjä voi kampanjaa luodessaan tehdä tilauspyynnön paperikuvastoista (1 kuvasto/ myyjäperhe). Pyytäkää josko vanhemmat haluaisivat viedä kuvaston työpaikalleen, takaamme että lista täyttyy pikavauhtia! Sen jälkeen sopimallanne tavalla kerätkää ennakkotilauksia (Meidän Tiimin myyjäkohtaiset verkkokaupat, ovelta ovelle myynti, koulun muille oppilaille ja henkilökunnalle myyminen, seuran muiden joukkueiden jäsenille myyminen, unohtamatta sukulaisia, tuttavia ja naapureita. Facebookissa kannattaa myös mainostaa).

Myyntiajaksi suosittelemme kolme viikkoa.

Hyödyntäkää Meidän Tiimi tilausten kirjaamisjärjestelmää jonne kaikki ryhmänne myyjät saavat yhteyshenkilön kautta tunnukset joilla pääsevät lisäämään itsensä myyjiksi. Jokainen voi tallentaa järjestelmään omat myyntinsä ja yhteyshenkilö klikkaa Tee lopputilaus- painiketta sopimanne tilausajan päätyttyä. Jokainen ryhmän myyjä saa Meidän Tiimissä käyttöönsä myös oman verkkokaupan ja linkin siihen. Tätä linkkiä myyjä voi lähettää somen tai sähköpostin kautta mahdollisille ostajille. Ostajan tilaukset verkkokaupan kautta rekisteröityvät suoraan kysyisen myyjän Meidän Tiimiin.

 


Back to Index

Pitääkö meidän tilata samaa metrilakupussia aina vähintään laatikollinen eli 50 pussia?

Ei tarvitse. Voitte tilata juuri sen määrän erilaisia pusseja minkä haluatte myydä.

Toivoisimme että tilausmääränne olisi suunnilleen jaollinen 50:llä jotta voimme toimittaa täysiä laatikoita. Tilauksen tekeminen onnistuu tukkukauppamme kautta.

Pakattuamme pussit laatikoihin kirjoitamme laatikoiden päälle mitä laatua ja kuinka paljon laatikko sisältää.


Back to Index

Kertokaa tuotteiden toimituksesta/ pakkaamisesta

Sweet Dreams ja All Stars:

Tuotteiden toimitus on teille ilmainen mikäli laskumme teille on vähintään 600 €.  Ilmainen toimitus kun tilaus vähintään 600 € (laskumme teille).
Laatikot toimittaa Schenker. Kuljetusaika on 1-3 päivää, emme pysty lupaamaan tiettyä päivää joten toimitusosoitteessa pitäisi jonkun olla päivisin paikalla. Soitto ennen toimitusta ei kuulu Schenkerin palveluun.

Toimituksen hinta alle 600 € tilauksille on 15 €, toimitus Schenker noutopisteeseen.

Voitte myös noutaa laatikot itse Schenkerin noutopisteestä (K-marketit ja ärrät).
Hamam-pyyhkeet:
Hamam-pyyhkeiden toimitusmaksu on ilmainen, 50-120 pyyhkeen toimitus Schenkerin noutopisteeseen, isommat tilaukset kotiinkuljetuksella. Hamam pyyhelaatikot painavat noin 15 kg.
Lisätilaukset:
Mahdolliset lisätilaustuotteet toimitamme 7 € toimitusmaksulla. Nouto noutopisteestä. Lisätilaus on mahdollista yhden kerran max viikko kampanjan päättymisestä.
Emme pakkaa tuotteita myyjäkohtaisesti mutta saatte meiltä ilmaiseksi muovikassit ja niihin kiinnitettävät tarrat kassien myyjäkohtaiseen nimeämiseen. 

Back to Index

Kuinka pitkään lakut säilyvät?

Pussitamme lakut tuoreina ja tehtaan parasta ennen päivämäärät menevät jopa lähes vuoden päähän. Etikettitarroissamme ilmoitamme parasta ennen päiväyksen.

Pyydämme huomioimaan että osa lakupusseista säilyy paremmin kuin toiset. Parhaiten säilyvät Sweet & Fruity ja minipussit, jotka ei sisällä lainkaan kirpeitä lakuja eikä noitapillejä. Sweet & Sour pusseja sekä All-In -One pusseja emme suosittele säilytettävän kolmea kuukautta kauempaa koska noitapillin sokerikuorrutus hieman sulaa muiden tuoreiden lakujen kanssa suljetussa pussissa (ei vaikuta makuun). Tätä ilmiötä ei ole Salt & Sour pussissa, joka sisältää vain kirpeitä lakuja ja noitapillejä.

Pakkaamme lakut erittäin korkealaatuisiin, elintarvikekäyttöön tarkoitettuihin pusseihin. Kuumasaumaus tekee pusseista ilmatiiviitä jonka ansiosta lakut pysyvät pitkään pehmeinä.

Säilyttäkää lakulaatikot huoneenlämmössä, kesäaikana ehdottomasti auringon valolta ja kuumuudelta suojattuna. Huomioikaa tämä erityisesti mikäli myytte lakupusseja ulkotapahtumissa. Käsitelkää lakupusseja hellin käsin. Myös jäätymiseltä on lakut suojeltava.


Back to Index

Onko makeispussien käsittelyssä jotain huomioitavaa?

Lakut ovat tuoreita ja siksi erittäin pehmeitä. Käsitelkää pusseja hellävaroen. Älkää ”heitelkö” mitään makeispusseja kun laitatte ne muovikasseihin jakoa varten. Koulurepussa pussit saattavat kärsiä joten suosittelemme että pakkaatte ne kuljetusta varten muovikasseihin tai vastaaviin. Säilyttäkää makeiset auringolta ja kuumuudelta suojattuna.


Back to Index

Miten toimimme jos jossain tuotteessa on virhe tai toimitetut määrät eivät täsmää?

Laskemme tuotteet pakatessamme useaan kertaan ja valokuvaamme jokaisen tilauksen lähetetyt määrät mahdollisia reklamaatioita varten.

Ohjeistakaa asiakkaitanne tarkistamaan että tuotteet ovat ehjiä heti kun ne ovat teiltä vastaanottaneet. Reklamaatioaika on 7 vrk tavaroiden toimittamisesta. Mikäli tuote on rikkinäinen, pyydämme lähettämään siitä kuvan meille. Lähetämme uuden tuotteen tilalle tai jätämme tuotteen laskuttamatta sopimuksen mukaan.


Back to Index